Vergezeld van zijn echtgenote heeft de Franse generaal M.J.P.Th Koenig, opperbevelhebber in de Franse bezettingszone van Duitsland, op dinsdagmiddag 20 april 1948 een bezoek gebracht aan de Stormschool.

Franse generaal König

In Den Haag was de lunch gebruikt. Daarbij zat ook aan de commandant van de Stormschool, majoor J.H.A.K. Gualthérie van Weezel.
Per auto werd de reis door de bollenstreek naar Bloemendaal gemaakt. Om kwart voor drie kwamen de gasten op “Wildhoef” aan. Onder dezen waren luitenant-generaal mr. H.J. Kruis en echtgenote, luitenant-kolonel M. Römer van de Generale Staf, Capitaine De Lassus de Saint Genes en lieutenant Beauge. In Bloemendaal voegde zich bij het gezelschap de burgemeester jhr. mr. C.J.A. den Tex.

De bezoekers volgden een aantal demonstraties op de hindernisbaan, waarvoor generaal Koenig grote belangstelling toonde. Ook begaven de gasten zich naar de duinen, waar leerlingen van de Stormschool enige oefeningen gaven. De demonstratie stonden onder leiding van kapitein C. de Ruiter, hoofdinstructeur van de school. 

Met een thee in Bloemendaal werd het bezoek besloten.