STORMSCHOOL BLOEMENDAAL
MEMORIAL

De ‘Stormschool Bloemendaal Memorial’ is een jaarlijks terugkerend ‘historische’ mars ter herinnering aan de Stormschool als bakermat van het huidige Korps Commandotroepen.

De Stormschool Bloemendaal Memorial zal plaatsvinden op zaterdag 2 oktober 2021.

Vanaf deze 5de editie is dat inclusief de Bloemendaalse Veteranendag.

Dit evenement wordt georganiseerd door Commandovereniging Noord-Holland, Stichting Oorlogshistorie Bloemendaal en de gemeente Bloemendaal.

Op Veteranendag staat de gemeente Bloemendaal stil bij de inzet van veteranen waar ook ter wereld, in oorlogs- en vredes operaties. Veteranen die bekend zijn bij het Veteraneninstituut en woonachtig in de gemeente Bloemendaal hebben hiervoor reeds een uitnodiging ontvangen.

De Memorial dag start om 09:00* vanaf ‘Vanouds het Dorpshuys’ met een mars van oud-Commando’s. Zij lopen een mooie route door de Kennemerduinen. Tussen 11:15 – 12:15 is er een (lunch)pauze bij Parnasia aan Zee alwaar een delegatie van de Historische Voertuigen Kennemerland aanwezig zal zijn.

Vanaf daar wordt de route vervolgd en zullen omstreeks 14:00 op het gemeentehuis arriveren.

De Veteranen worden om 11:00 op het gemeentehuis ontvangen door de burgemeester en hebben daar een besloten programma. Hierna sluiten zij zich aan bij het publieke programma.

Vanaf 13:30 zijn er verschillende activiteiten voor het gemeentehuis

  • Tentoonstelling ‘Op bevel van’
  • Schietdemonstratie
  • Historische voertuigen en tenten

alwaar alle groepen tezamen komen voor het Defilé. Marslopers, veteranen, genodigden en overige defilé deelnemers zullen vergezeld worden door de Scouting Camerons, Historische Voertuigen Kennemerland en de Seaforth Highlanders. Vertek staat gepland om 15:15 met een route via de Bloemendaalseweg door het dorp naar het Wildhoefplantsoen. Bij het oorlogsmonument achter de kerk bij het Kerksplein zal er omstreeks 15:45 een kranslegging plaatsvinden waarna het defilé afgemarcheerd naar de Donkere laan.

Bij ‘vanouds het Dorpshuys’ zal er onder het genot van live muziek van de zingende kapsters een gezellig samenzijn plaatsvinden.

* alle tijden zijn richttijden en kunnen mogelijk afwijken

Werd mede mogelijk gemaakt door: