Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in de militaire geschiedenis en verzamelde ik militaria. Zo had ik mijn interesse in de Nederlandse Commando’s in de Tweede Wereldoorlog en in Stormschool Bloemendaal. Zo’n 20 jaar geleden was ik begonnen met het schrijven van een gedenkboek over 2 (Dutch) Troop en de Stormschool. Ik had interviews met mensen die aan de Stormschool hun opleiding hadden genoten en heb daar destijds aantekeningen van gemaakt voor het gedenkboek. Echter door omstandigheden is alles op de plank komen te liggen, waar het eigenlijk ook veel te lang is blijven liggen.

Nu na al die jaren heb ik het plan en de aantekeningen weer opgepakt, heb ik een Facebook pagina opgezet en ben ik met deze website begonnen. Hier wil ik dan ook bijvoorbeeld al die informatie over de Stormschool en de foto’s die ik inmiddels in mijn archief heb met u delen. Maar er is onder de mensen natuurlijk nog meer. Dus hoop ik dat er ook onder de lezers mensen zijn die:

  1. zelf aan de Stormschool een opleiding heeft genoten (die kans acht ik gering),
  2. iemand kent die zijn opleiding aan de Stormschool heeft genoten,
  3. misschien nog foto’s van de Stormschool in zijn/haar bezit heeft, die ik zou mogen scannen,
  4. voorwerpen, emblemen, e.d. van de Stormschool heeft.

Neem dan alstublieft contact met me op. Dat zou mij weer enorm verder helpen met de invulling van deze website en misschien ook wel tot de uitvoering van een gedenkboek.

Bij voorbaat dank,

Patrick van der Vegt