Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in de militaire geschiedenis van Nederland. Gevoed door de verhalen van Opa in de jaren 70 over zijn diensttijd voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Kreeg van hem mijn eerste set emblemen, bajonet en een helm en hiermee begon mijn verzameling van militaria. Na mijn diensttijd begon mijn interesse in de Nederlandse Commando’s tijdens de Tweede Wereldoorlog en in Stormschool Bloemendaal, waar mijn Opa mij onder andere over verteld had. Inmiddels al weer meer dan 20 jaar geleden was ik begonnen met het schrijven van een gedenkboek over 2 (Dutch) Troop en de Stormschool. Ik had gesprekken met mensen die aan de Stormschool hun opleiding hadden genoten en heb daar destijds veel aantekeningen van kunnen maken voor het gedenkboek. Echter door omstandigheden is alles op de plank komen te liggen, waar het eigenlijk ook veel te lang is blijven liggen.

Nu na al die jaren heb ik het plan en de aantekeningen weer opgepakt, heb ik de Facebook pagina over de Stormschool Bloemendaal opgezet en ben ik met deze website begonnen. Hier wil ik dan ook bijvoorbeeld al die informatie over de Stormschool en de foto’s die ik inmiddels in mijn archief heb met u delen. Een en ander is nu al te vinden onder ‘SB Historie‘ en zal de komende tijd ook steeds weer aangevuld gaan worden.

Mijn archief is inmiddels wel aardig gegroeid, maar er is onder de mensen natuurlijk nog meer wat heel interessant zou zijn voor deze website. Dus hoop ik dat er ook onder de lezers mensen zijn die:

  1. zelf aan de Stormschool een opleiding heeft genoten (die kans acht ik gering),
  2. iemand kent die zijn opleiding aan de Stormschool heeft genoten (familieleden misschien),
  3. misschien nog foto’s van de Stormschool in zijn/haar bezit heeft, die ik zou mogen scannen,
  4. voorwerpen, emblemen, e.d. van de Stormschool heeft.

Neem dan alstublieft contact met me op (webmaster@stormschoolbloemendaal.nl). Dat zou mij weer enorm verder helpen met de invulling van deze website en misschien ook wel tot de uitvoering van een gedenkboek.

Bij voorbaat dank,

Patrick van der Vegt